O masina este una dintre cele mai scumpe achizitii pe care le puteti face, iar luarea unei decizii gresite poate fi atat costisitoare cat si incomoda de aceea va recomandam sa testati masina pe care vreti sa o cumparati.

Daca va intrebati daca aveti nevoie de o masina mica sau de una mare, de ce sa nu le incercati pe parcursul unui weekend sau timp de o saptamana? Cercetarile au aratat ca experienta are un impact major asupra alegerilor pe care consumatorii le fac cand cumpara propriile lor vehicule.

Avantaje

Majoritatea calatorilor, in special cei carora le place sa calatoreasca ca un localnic, prefera sa foloseasca transportul public atunci cand se deplaseaza dintr-un loc in altul. Este ieftin, de obicei de incredere si un mod usor de a ajunge din punctul A in punctul B.

Cu toate acestea, luarea unei masini in vacanta poate avea foarte mult sens si, pana la urma, cine nu iubeste o calatorie confortabila?

Gandul de a conduce intr-o zona noua poate fi cu siguranta coplesitor. Dar mii de calatori opteaza pentru luarea de masini in vacante, iar detinerea unei masini in concediu poate deschide noi orizonturi.

Anumite destinatii sunt mai potrivite pentru a avea o masina decat altele, de exemplu, atunci cand calatoriti in zone mai mult rurale, nu veti avea timp sa asteptati dupa autobuze si tren, acestea fiind foarte rare. Avand insa la dispozitie o masina toate aceste probleme dispar.

Niciun alt mod de transport nu permite comoditatea si libertatea pe care o ofera propria masina. Nu trebuie sa respectati orarele sau programele si va puteti schimba planurile pe masura ce mergeti. Pana la urma, ocolirile spontane fac parte din cele mai memorabile parti ale unei vacante!

Fiecare minut al zilei conteaza cand vizitati o noua destinatie si cand aveti doar un numar limitat de zile, nu este exact ideal sa petreceti ore in autobuze si trenuri. De multe ori, transportul in comun poate dura dublul timpului pentru a ajunge undeva din cauza numeroaselor opriri si transferuri.

A avea propria masina inseamna ca va puteti planifica zilele conform cu dorintele proprii sau conform cu preferintele intregului grup; va puteti trezi devreme pentru a ajunge la o atractie inaintea autobuzelor turistice, puteti opri pe marginea drumului pentru puncte de belvedere, puteti face opriri de toaleta neprogramate. De asemenea, nu trebuie sa astepti o ora daca nu vine trenul sau autobuzul.